Napelem, napelemes tetőcserép

A fenntartható jövő kulcsa a tiszta – megújuló energiák használatra történő teljes áttérés.
Lakossági téren erre a napenergia megoldás.

Rezsimentes házainkban minden berendezés kizárólag elektromos árammal működik, a fűtésre, főzésre, a meleg víz előállítására is elektromos árammal működő technológiákat alkalmazunk.

Leendő otthonunkat – a telek adottságait is figyelembe véve – tudatosan kell tervezni, tájolniuk annak érdekben, hogy saját napelemeinkkel megtermelhetjük otthonunk akár teljes áramszükségletét.

Amennyiben elektromos autóra vált és a közlekedésben sem a hagyományos – környezetszennyező üzemanyagokat használja,
és a napelemrendszer méretezésénél az éves futás alapján számolt áramigényt is figyelembe vesszük, az üzemanyagot is megtermelheti saját maga számára.

Így elérhető akár a nulla környezetterhelés – és a nulla rezsi.

A napelemek telepítésére a legalkalmasabb a déli tájolású, megfelelő dőlésszögű tető, de a kelet-nyugati tetők is használhatóak.
Nálunk minden elérhető technológia közül választhat a

 • Klasszikus napelem panelek bármely típusából, normál és okos panelek közül, de javasoljuk a német minőséget
 • Napelem tetőcserepet – az egyetlen elérhető, ráadásul magyar fejlesztésű Terrán Generont

Válasza ki az önnek ideális napelem rendszert!

Amikor a német mérnöki precizitás egyesül a koreai hatékonysággal és a stabil anyagi háttérrel az nem más, mint a QCells napelemek!
A QCells az egyik leginnovatívabb napelem gyártó cég a világon. Prémium minőségű napelemei a legújabb technológiák alkalmazásával folyamatosan az élvonalban vannak.

A legfejlettebb technológia Kimagasló teljesítmény
Félcellás monokristályos napelemek

25 év 85%-os teljesítménygarancia
12 év vagy 25 év termékgarancia

A napelem panelek 340W 345W, 350W és 355W-os teljesítménnyel érhetők el és akár 20,1%-os hatékonyságra képesek a monokristályos cellákkal.

Q.Antum cella technológia a beeső napfény speciális visszatükröződésével + 5% – kal magasabb hozam a normál napelemekhez képest.

6 illetve 12 busbaros paneleknek köszönhetően csökken a túlmelegedésből származó veszteség, illetve nő az élettartam.

Terrán Generon  solar roof tiles, thanks to a revolutionary innovation, keep pace with the expectations of the population and provide a professional answer to the technological challenges of our time. Solar cells are integrated in a special way on each roof tile, in such a way that their installation and appearance are almost identical to those of traditional roof tiles. All this so that the original protective function of the roof is perfectly ensured over the entire roof surface.
The new generation of roof tiles is thus able to perform another function in addition to the usual roles: it generates energy for the residents of the home, in addition, without compromises or renunciations. The development also won the Grand Prix at the domestic construction exhibition Construma in Hungary and Coneco in Slovakia in 2019, and was also honored at the E.ON Energy Globe Award.

Eco-awareness is a growing demand from customers and builders, but many have been deterred by the sight of traditional, large-scale solar systems. In a newly built or renovated house, there is an understandable need for one to look at one’s home with pleasure and pride when one returns home.

There is already a way to use solar energy aesthetically!
The Terrán Generon!

A Rezsimenetes ECO KÉSZHÁZAK napelem rendszereit
kizárólag hibrid inverterrel telepítjük!

Miért?
Mert akkumulátorba gyűjti a napelem által nappal pluszban megtermelt áramot, amit felhasználhatok később, ezáltal

1. Hatékonyabb, áramszolgáltatótól független rendszer szünetmentességet biztosít, az ön otthonában akkor is van áram, ha máshol áramszünet van

2. Éjszaka amikor a napelem nem termel, de a legnagyobb a fogyasztás, akkor nem a hálózatról veszi le a ház az áramot, hanem az akkumulátorból – ha úgy szabályozom

3. Vagy éjszaka az elektromos autó akkumulátorába töltöm át a nappal megtermel áramot és másnap ingyen autózók

4. készülés a kiszámíthatatlan jövőre

 • a napelemek jelenlegi nagyon kedvező szaldó elszámolása (éves fogyasztás – éves termelés egyenlege kWh alapon)
  2014 után az EU harmonizáció alapján megváltozik, havi elszámolás lesz, forint alapon, ami anyagilag nem olyan előnyös mint a jelenlegi rendszer
 • elvileg aki 2014 előtt telepít napelem rendszert és szaldó elszámolással szerződik, neki ez meg is marad, de ki tudja mit hoz a jövő…..

5. NULLA REZSI egész életen át

 • amennyiben a napelem rendszer hybrid inverterrel van telepítve, bármikor ki lehet egészíteni házi akkumulátorral a rendszert, és a nappal pluszban termelt áramot letárolva, azt éjszaka felhasználva, továbbra is ingyen árammal működtetni otthonát vagy autóját
 • ezért házainkhoz a napelem rendszert kizárólag hybrid inverterrel telepítjük
 • az akkumulátort kérheti később is, vagy akár már most az építkezéssel egy időben, a kedvező állami támogatások igénybevételével

Miért telepítsek akkumulátort?

1. Hatékonyabb, áramszolgáltatótól független rendszer

 • az új hibrid technológia szünetmentes, akkumulátorba gyűjti az energiát, amit később felhasználhatok
 • ha áramszünet van
 • éjszaka amikor a napelem nem termel
 • vagy elektromos autómba át tőlthetem

2. 2024-től megszűnik a szaldó elszámolás

A napelem termelése egy haranggörbét mutat, nappal termel a legtöbbet, amikor nincs otthon senki, este pedig, amikor a legnagyobb az energiaigény már nem termel. Ez a jelenleg érvényes szaldó elszámolásnál nem számít, mert az éves megtermelt és felhasznált energia egyenlege akár nulla is lehet.
DE a 2024-től bevezetésre kerülő EU harmonizáció után már más lesz a „matek”.
Havonta ki kell fizetni a felhasznált energia árát, és jóváírják – de egy sokkal alacsonyabb áron – az általunk feltáplált energia árát, ami akár egyharmada is lehet a vételi árnak, vagyis nem lehet „nullázni” a villanyszámlát.

Vagy mégis ???

A Rezsimentor Rezsimentes ECO házaiban igen!
A nappal megtermelt áramot nem töltjük fel a hálózatra harmad áron, hanem letároljuk saját akkumulátorunkba, amit éjszaka felhasználunk.
Így éjszaka is ingyen lesz az áram, mert nappal megtermeltük.
SŐT!
A nappal megtermelt plusz áramot éjszaka áttölthetjük elektromos autónk akkumulátorába, és másnap ingyen autózhatunk.