Tervezze meg álmai otthonát! – ajánlatkérés

Liapor agyagkavics panel

A Liapor KÉSZHÁZ falazatai természetes nyersanyagokból készülnek.

Ez egy előregyártott panelekből álló technológia, melynek beszerzési és használati költségei a piacon kapható, hasonló termékekhez képest verhetetlenek.

Az általunk alkalmazott technológia elsősorban tőlünk nyugatabbra ismert, leginkább a német nyelvterületeken.
(Liapor Fertighaus) Ezekben az országokban már népszerűbb ez a fajta építési mód, mint a hagyományos tégla építésű.

Ennek a népszerűségnek nem csak a költséghatékonyság vagy az egyszerűség az oka, hanem a kiváló minőség, és a rendkívül gyors kivitelezhetőség.
Mindezek mellett pedig egy minden szempontból teljes értékű házat kapunk, kompromisszumok nélkül!

Tervezőink az Ön igényei alapján olyan előregyártott elemeket állítanak elő, amelyekben már megtalálhatóak a szükséges vezetékek (víz, villany, fűtés, riasztó, stb.) helyei is.
A belső falfelületek nem igényelnek vakolást, gletteléssel és festéssel gyorsan és egyszerűen készülnek el a végleges állapotra.
A falazatok másik nagy előnyei a környezetbarát jellegük, az energiatakarékosság, hatásuk hőmegtartó, energiamegtakarító.
Az általunk alkalmazott technológia és a természetes alapanyagok biztosítják a beltér természetes, kellemes hőmérsékletét bármelyik évszakban.

A Liapor panelek rendelkeznek a hagyományos masszívházak (tégla, Ytong) előnyeivel is.
Időtálló, tartós, állandó karbantartást nem igényel.
A Liapor panelek kevésbé szívják a vizet, és fagyállóak, ezért tartósságuk felülmúlja a téglaházakét.

A liapor készházak falazatának összetevői

A duzzasztott agyagkavicsot duzzadóképes, finom eloszlásban szerves anyagot tartalmazó, leginkább jura-kori agyagok felhasználásával gyártják. Az agyagot finomra őrlik, granulálják, majd forgódobos kemencében 1200 °C feletti hőmérsékleten kiégetik. Az égetés során az agyag szerves anyag tartalma elég, a szemek megduzzadnak, felületüket megolvadt és szinterezett (zsugoröntési) burok képezi.

Egy rendkívüli porózus granulátum, amely helyettesíti a standard aggregátumokat.
Szabadalmaztatott technológiával gyártják, és a gyártás alapanyaga egy bizonyos szilikátos homok (kvarchomok). Megfelelő hőkezeléssel, kb. 300°C-on, pórusos aggregátumra (építési kőanyagra) nő. Vízálló, nem tartalmaz emissziókat, így egészségügyileg biztonságos (ártalmatlan).
Biológiailag ellenáll a penésznek, rovaroknak és rágcsálóknak

A liopor készházak falainak elválaszthatatlan részét képezi, és szinte mindenütt használják az építőiparban. Cement a kötőanyagot képezi az egyes komponensek között, hogy e tiszta természetes kompozíció tökéletes kötését érjünk el.

Használunk még különböző speciális adalékanyagokat is. Természetes komponenseket a készházak hőszigetelési, hangszigetelési és statikai tulajdonságainak tökéletesítéséhez. Elsősorban lágyítókról van szó, amelyek módosítják a kompozit feldolgozás lehetőségét és kikeményedési idejét, ill. növelik a szilárdságát. Fontos összetevő a levegőztető adalékanyag is, amely javítja a kompozit szigetelő paramétereket és sajátos súlyát.

A fenti négy alapvető összetevő kombinációja egy egyedi
építőipari terméket hoz létre, a liapor készházak falazatát.

Egy videó a liapor panelek gyártásáról